At Bodil bor i USA var ingen hindring da hun designet  Tornedalsvanten (Foto: Privat)

 

Valgte farger som matchet tornedalsflagget.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Bodil Thompson har laget vanten Tornedalingen, inspirert av Svenska Tornedalingars Riksförbunds grafiske profil.

Vante-makeren har ingen kobling til Tornedalen, melder minoritet.se. Hun er opprinnelig fra Hälsingland, men har de senere årene bodd i Los Angeles.

Interesse for minoritet
– En bekant frågade mig när tornedalsföreningen hade gjort en ny grafisk profil om jag kunde göra vantar av det. Hon vet att jag redan hade en del intresse i minoriteter. Eftersom jag alltid pysslar med något så sa jag naturligtvis ja till hennes fråga och på den vägen är det, sier Bodil til minoritet.se.

Bare ta kontakt
– Om man är intresserad av mönstret så kan man kontakta mig via min e-mail eller på min facebook-sida Made By BodilT så får man mer information om det, sier hun.

Les mer her: Lagde Tornedalsvanten