Alle lærere i Troms og Finnmark som underviser i kvensk/finsk skal ifølge Statsforvalteren få tilbudet om faglig seminar. Her et forskuttert vinterbilde fra bokbussens turné i Nord-Troms. (Illustrasjonsfoto: Arne Hauge)

 

Digitale plattformer og metodikk. Læreplan, eksamen og vurdering: Gylden mulighet for andrespråk-lærere i kvensk og finsk.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Jobber du i Troms og Finnmark og lærer bort kvensk/finsk som andrespråk? Da har du sjansen i november, idet nevnte fylkes statsforvalter duker bordet i Nordens Paris. For seminar. Med korporlig oppmøte, tør vi ennå påpeke. Fra onsdag 10. til torsdag 11. – på et firestjerners hotell sentralt i byen.

Invitasjonen ble sendt skoleeiere i midten av september i år, med beskjed om videreformidling til skoler som underviser i kvensk/finsk. Det meste av reise, opphold og bespisning dekkes, opplyses det, foran et årlig fagseminar som etter Statsforvalterens innledning kjører på med Kim Buxton fra Utdanningsdirektoratet fulgt av gruppearbeid. Hvor det etter planen skal handle om erfaringsutveksling knyttet til ny læreplan i faget. Påmeldte deltakere får gruppeoppgaver tilsendt i forkant av samlingen, kan vi lese fra invitasjonen.

Fra Umeå universitet i Sverige får seminaret besøk av Hanna Outakoski, nå er vi over på dag to hvor hun skal snakke om digitale plattformer og metodikk, og fra direktoratet blir det tema «Digilærer.no» når Bjørn Teistung tar podiet.

«Fagets fremtid, utfordringer og muligheter», lyder overskriften når det på tampen av det hele åpnes for åpen post.

Da er det bare å anta at skoleeiere og skoler formidler i henhold til instruks, slik at alle lærere i andrespråk i kvensk/finsk i Troms og Finnmark får tilbudet.