På familieleiren er familier fra både Norge og Tornedalen samlet for å lære kvensk og meänkieli, samt bygge nettverk. Disse bildene er fra fjorårets familieleir.

På familieleiren er familier fra både Norge og Tornedalen samlet for å lære kvensk og meänkieli, samt bygge nettverk. Disse bildene er fra fjorårets familieleir. KUVAT PÅL VEGARD ERIKSEN

.

Daniel Särkijärvi, her som pirat, står i spissen for arbeidet med revitalisering av meänkieli. Han kommer på familieleiren som arrangeres i Birtavarre første helga i april. KUVA HALTI KVENKULTURSENTER

Daniel Särkijärvi, her som pirat, står i spissen for arbeidet med revitalisering av meänkieli. Han kommer på familieleiren som arrangeres i Birtavarre første helga i april.

Halti Kvenkultursenter skal arrangere en familieleir første helga i april.

– Formålet med familieleiren er å styrke og stimulere til bruk av språkene kvensk og meänkieli, samt skape nettverk mellom barnefamiliene på tvers av landegrensene, forteller Pål Vegard Eriksen som er daglig leder ved Halti kvenkultursenter.

Leiren arrangeres på Rødekorshuset i Birtavarre, og er et samarbeidsprosjekt med Meän Kulttuurikehto i Kalix.

– Daniel Särkijärvi kommer, og kanskje får vi et gjensyn med den meänkielisnakkende «papegojan», sier Eriksen og viser til den populære meänkielisnakkende figuren som deltakere på fjorårets leir, samt sommerleiren på Seskarö, har fått bli kjent med.
– Det blir en morsom helg hvor vi tar utgangspunkt i et kvensk eventyr, og finner ulike måter å visualisere eventyret på i løpet av helga. Det blir utetid med grilling, bassengbesøk med badstu og boblebad, formidling av lokal kultur, mat, sang og mye hygge, lover han. Deltakelse, overnatting og mat skal være gratis, og man behøver ingen språklige forkunnskaper for å delta, lokker Eriksen som ønsker påmeldinger innen 1. mars.

Under fjorårets familieleir hadde Tove Reibo eget undervisningsopplegg i kvensk for barna.

Under fjorårets familieleir hadde Tove Reibo eget undervisningsopplegg
i kvensk for barna.