Illustrasjon: Wilfred Hildonen

 

Prisen ble opprettet for å øke samfunnets interesse for det kvenske, nå har du snaue to måneder på deg til å levere forslag.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Da vi tidligere i høst skrev om NKF og Ruijan Kaikus nye hederstittel «Årets kven», var tiden ennå for ung til å sette en siste frist for nominasjon. Den fristen skal herved settes, og settes herved til tirsdag 15. februar 2022. I løpet av den dagen må forslag til vinnere være kommet arrangøren i hende.

Da har juryen en måned på seg før den store dagen, Kvenfolkets dag 16. mars som i 2022 faller på en onsdag. De fire ukene fram mot markeringen burde være tid nok for å utpeke en verdig vinner.

Fordi arrangøren ønsket at Årets kven skulle deles ut årlig i forbindelse med Kvenfolkets dag, har prisen tilbakevirkende kraft. Den gjelder med andre ord for 2021, kan det bekreftes.

Det var i vår i år at ideen om en slik pris ble konkretisert, etter å ha ligget lenge og vaket i bakgrunnen som en naturlig del av det å være et folk med sine framtredende personer og meritter. Her minner vi om statuttene for prisen, som sier at man heller ikke trenger å være en kven for å bli nominert, så lenge man har bidratt til å løfte opp det det kvenske og gjøre kvenene mer synlige.

Les mer om prisen her: NKF med ny hederstittel: Hvem blir Årets kven?

Ruijan Kaiku lover å vende tilbake på nyåret med en kort presentasjon av de kandidatene vi så langt har fått inn forslag på. Forslag, helst inkludert en begrunnelse, sendes til redaksjonen@ruijan-kaiku.no og/eller post@kvener.no