Her ser vi fra et tilsvarende arrangement, holdt i anledning årets utgave av Kvenfolkets dag. Vi ser Kristin Nicolaysen og Håkan Funck. (Arkivfoto: Kristine Jonas)

 

Gjør klart for kvensk språkkafé.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Denne gangen skal vi snakke om forskjellige juletema. Underveis i arrangementet blir det også anledning for folk i salen å komme med spørsmål.

Det sier Åshild Karlstrøm Rundhaug overfor Ruijan Kaiku. Rundhaug er leder for Alta kvenforening, Alattion kvääniseura, som flere ganger tidligere og med suksess har kjørt tilsvarende arrangementer som den førjuls-språkkafeen de nå har på trappene.

Språkkafeen foregår i samarbeid med Alta Museum, og kvenforeningen har utpekt 1. desember, første adventsdag som høvelig dag. For øvrig en onsdag, med start klokken 18 ved Alta museum.

Det legges opp til foredrag og historier med og av forfatter Agnes Eriksen. Det meldes at hun skal snakke om jula, samt legge til noen historier fra Alta. Etterpå skal Egil Sundelin og Håkan Funck samsnakke om sine tradisjoner knyttet til jula, så trolig blir det noen fine historier også, må det kunne forventes. Arrangementet er gratis, og det legges opp til pauser med kaker, te og kaffe.

– Alle hjertelig velkommen, bekrefter leder Karlstrøm Rundhaug.