I august kan du oppleve Trio Raisista i Nordreisa kirke. (Foto: Jørn Holm/Halti kvenkultursenter IKS)

 

Tonelegger Ruijas mange folkemøter.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Nordreisa sokn har en gladnyhet til alle musikk-sugne kvener. I samarbeid med Halti kvenkultursenter IKS inviterer de nå til sommerkonsert i Raisin kirkko, Nordreisa kirke. Naturligvis er alle hjertelig velkommen til arrangementet, som går av stabelen onsdag 5. august klokken 19.00. Stedet er Nordreisa kirke, og konserten har på kvensk fått navnet «Kesäkonsertti,» som ganske enkelt betyr sommerkonsert.

Arrangementet er en del av kirkas sommerprogram og Paaskiviikko 2020, og denne gangen er det Trio Raisista som skal spille. Trio Raisista består av Kristin Mellem, Øystein Fredriksen og Peter Vang. Kvenkultursenteret melder dette på sine nettsider:

«Trioen byr på et musikalsk mangfold av tradisjonsmusikk, viser og salmer med utspring i folkemøtene i Ruija, med et uttrykk bestående av både gammel og ny musikk.»

Arrangøren oppgir en billettprisen på kroner 100, billetter som for øvrig kjøpes på nettstedet hoopla.no. Fordi vi snakker om konsert i ei vanlig norsk kirke, er det som vi forstår begrenset med plasser. Arrangøren oppfordrer folk til å være tidlig ute med å bestille billetter.

Da er det bare å si tervettulemaa til «kesäkonsertti Raisin kirkossa,» og i mellomtiden kan du se denne ferske gladsaken fra Nordreisa sokn:

Ber bispedømmerådet godkjenne kvensk navn