Finske tollmyndigheter skal fornye alle tollstasjonene på grensa til Norge. Kivilompolo står for tur i 2019.

MagneKveseth
kveseth@altaposten.no

Allerede i fjor høst ble arbeidet ferdig med tollstasjonen på Kilipisjärvi, mens stasjonen på Kivilompolo, mellom Enontekiö og Kautokeino, nå står for tur. Tolldistriktssjefen i finsk Lapland, Juha Heikkilä sier byggingen av ny stasjon er tenkt til 2019.

Tollregionsjef Atle Ingar Joakimsen i region nord hos Tollvesenet i Tromsø sier han ikke kjenner til planene for bygging på finsk side ved Kivilompolo og derfor ikke kan kommentere saken.

Planlegger ny stasjon

Kommunikasjonsdirektør for Tollvesenet i Finland, Mika Parkkonen, forteller til Altaposten at tollvesenet planlegger ny stasjon også ved Kivilompolo.

Han har ikke detaljene for utbyggingen, men sier det finske tollvesenet ønsker en fellesstasjon sammen med norske myndigheter, slik det har fungert siden 60-tallet.

Den finske avisa Lapin Kansa skrev i september i fjor at alle grenseovergangene mellom Norge og Finland skal få nye stasjoner eller bli renovert. Avisa skrev at alle stasjonene som er bygget på grensen mellom Finland og Norge på 1960-tallet vil bli modernisert eller får nybygg. De fleste av de gamle byggene vil i følge Lapin Kansa bli revet.