Noe pugging og mye moro. Her fra et tidligere kurs i kvensk i Kvænangsbotn, dog ikke på universitetsnivå. (Illustrasjonsfoto: Heidi Nilima Monsen)

 

Samlingsbasert nybegynnerkurs på universitetsnivå.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Vi tar søknadsfristen først. Den er 1. desember 2018, noe som betyr at det så smått tar til å haste med å raske i hop nødvendige skjema og dokumentasjon.

Kurset går i vårsemesteret 2019 under navnet KVE-0100 Grunnkurs i kvensk, det gir 10 studiepoeng og holdes i regi av UiT Norges arktiske universitet. Opptakskravet er generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Du og dine 900 ord

«Du vil lære å lese og selv produsere enkle tekster på kvensk, samt føre en enkel samtale på kvensk. I tillegg vil du få en innføring i sentral kvensk morfologi og du vil lære deg de mest brukte verb- og nomenbøyningene og setningstypene samt tilegne deg et sentralt ordforråd på ca. 900 ord,» heter det fra emneoversikten hos UiT.

Les mer om kurset her

Telle & hilse

Undervisningen er både nettbasert og basert på samlinger, og den samvittighetsfulle student vil ved endt kurs kunne telle, hilse og presentere seg selv og andre på kvensk. Og mer, studenten vil kunne:

«Fortelle om og beskrive seg selv, sin familie og sine venner, både i nåtid og fortid. Diskutere blant annet natur, mat og klær, og andre lignende hverdagslige ting.»