Her ser vi folk fra Norge under et besøk i en annen forbindelse på rådhuset Kristallen i Kiruna. (Illustrasjonsfoto: Alf E. Hansen)

 

Tar med seg saksmappa over grensen til Kiruna.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Helgen 27. til 28. april, altså førstkommende, har Norske kveners forbund – Ruijan kveeniliitto sitt årlige landsstyremøte. Møtet valgte de å legge til byen Kiiruna i Norrbottens len i landskapet Lappland i Sverige, med oppmøte på rådhuset Kristallen, et relativt nylig reist stasbygg som i dag også er lenskunstmuseum.

Her har NKF-RK ifølge sitt utsendte program ordinært landsstyremøte på dagtid, før de på kvelden går i felles program med STR-T, da på stedet Jukkasjärvi 17 kilometer øst for kommunesenteret Kiruna. STR-T står for Svenska Tornedalingars Riksförbund – Tornionlaaksolaiset, som også blir å dele hus med NKF når det kommer til en innkvartering som opplyses å finne sted på hotellet til folkehøgskolen.

Foruten faglig innhold i form av forelesninger om blant annet språksentrum i Sverige og den norske sannhets og forsoningskommisjon, kan vi av sakslista lese at saken om Kvensk råd skal opp, samt eventuelle resolusjoner som måtte dukke opp.

Les mer her: Vil opprette felles kvensk råd