Tove Reibo skal fortelle kvenske historier på bokbussen i Nord-Troms neste uke. Her sammen med Alva Sofie og Ane-Alis Vatne Johansen fra fjorårets bokbussrunde (Foto: Arne Hauge)

 

Den populære bokbussen ruller rundt på trespråklig eventyrturné i Nord-Troms denne uken. 

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Den årlige eventyrturneen til bokbussen er for mange barn i Nord-Troms deres første møte med kvensk og samisk språk, og når bokbussen for 8. året på rad denne uken ruller rundt i bygdene i de seks kommunene i Nord-Troms, er det først og fremst førsteklassingene i regionen som får dette tilbudet. Men på skoler med få elever kan også 2. og 3. klassinger delta, presiserer Bibliotekene i Nord-Troms, Bibliotek- og kulturbussen og Halti kvenkultursenter IKS som står bak eventyrturneen. 

Kolme karhu ja Kultahyksi

Også i år er det språkarbeider ved Halti kvenkultursenter, Tove Raappana Reibo, som står for den kvenske delen av tilbudet. Årets opplegg består blant annet av hilsefraser og egen hilsesang på kvensk, eventyret om Gullhår og de tre bjørnene på tre språk, samt noen små sanger på kvensk og samisk. Den samiske biten er det Idar Pedersen og Jenny Dalvik fra Kåfjord som vil ha ansvaret for.

Rundtur

Bokbussen starter sin runde på Kvænangen barne- og ungdomsskole i Burfjord 20. januar klokken 10.15, før den stopper innom oppvekstsenteret i Oksfjord 11.50 på veien til Straumfjordnes skole klokken 12.45. Tirsdagen besøker bussen skolene i Olderdalen, Manndalen, Skibotn og Hatteng, mens onsdag går turen innom Indre Kåfjord, Eidebakken og Lenangen. Torsdag er det barna på Moan, Rotsundelv og Montesorriskolen i Reisa som får komme innom bokbussen, mens rundturen ender fredag på Arnøya og Skjervøy.

Se Halti kvenkultursenters nettsider for ytterligere informasjon.