Leder i Sannhets- og forsoningskommisjonen, Dagfinn Høybråten, hadde gledet seg til å besøke Kautokeino i januar. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

På grunn av korona-situasjonen har Sannhets- og forsoningskommisjonen valgt å utsette møtet i Kautokeino.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Møtet skulle etter opprinnelig plan holdes 29. januar.

– Hele kommisjonen hadde sett fram til å komme til Kautokeino i januar. Nå lar det seg ikke gjøre på grunn av økte smittetall og medfølgende restriksjoner i Norge. Kommisjonen har derfor bestemt å utsette møtet til høsten, forklarer Dagfinn Høybråten.

Kommisjonen hadde planlagt intervju med personer som har opplevd fornorskning, samt møter med aktører som har informasjon om hvordan fornorskning har påvirket lokalbefolkningen og lokalsamfunnet.

– Treffene er viktige for kommisjonens gransking, men siden de ikke lar seg gjennomføre har kommisjonen altså valgt å utsette møtet. Vi håper på forståelse for denne avgjørelsen. Vi ser fram til møtene i Kautokeino i oktober, legger kommisjonslederen til.

Kommisjonen har utsatt møtene i Kautokeino til den 12. og 13. oktober, men det vil fortsatt være mulig å formidle innspill og historier til kommisjonen uavhengig av utsettelsen.