Beddari Nilsen skal ha konsert på Treriksrøysa denne helgen. (Foto: Arne Hauge)

 

Beddari Nilsen skal sammen med russiske og finske musikkvenner holde en helt spesiell konsert lørdag. 

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Denne helgen markerer Øvre Pasvik nasjonalpark 50 årsjubileum, og i den forbindelse har nasjonalparkstyret invitert til jubileumskonsert på Treriksrøysa lørdag 15. august, sammen med Beddari Nilsen og russiske og finske musikkvenner.

– Når Arto Rinne slår den første akkorden i Russland, så hører Jukka Hannula og Merru Yli-Tepsa den en time etter i Finland og jeg og Anne Margaret Nilsen må vente enda en time før vi kan treffe takten der vi står i Norge. Når vi har spilt en sang i Norge så spilte Arto den sammen med oss for to timer siden i Russland, skriver Trygve Beddari på sin Facebookside. Treriksrøysa i Pasvik er for øvrig stedet der tre tidssoner møtes.

Konserten blir akustisk siden det er mange kilometer til nærmeste stikkontakt, likevel kommer artistene til å bringe en hel bråte med instrumenter dit i og med at militæret har lovet hjelp til musikkinstrumenttransport.

Turklær og fjellstøvler

– Husk at det er 5 km å vandre fra P-plassen ved Grensefoss til Treriksrøysa, langs turvegen i Øvre Pasvik landskapsvernområde. Det anbefales å bruke vanntett fottøy, siden det er noen våte parti spesielt i starten, skriver arrangøren på sine nettsider. På grunn av turen til og fra konsertstedet, påpeker de også at publikum må være i god fysisk form. 

De som ønsker å delta, må av smittevernhensyn melde seg på til ovre.pasvik@fylkesmannen.no.