Utenfor Alta museum vaier av og til kvenflagget. Inne skulle det etter planen være kvensk språk-kafé på onsdag inneværende uke, men den må utsettes. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

Det blir ingen tilstelning på Alta museum onsdag.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Med store forbehold meldte vi for noen dager siden at det lå an til kvensk hygge på Alta museum onsdag 18. november. Dessverre gikk også det i vasken.

– På grunn av uforutsette hendelser og en uavklart korona-situasjon må vi dessverre utsette onsdagens språk-kafé på museet, opplyser Åshild Karlstrøm Rundhaug, leder for Alta kvenforening og medarrangør i lag med museet.

– Det er beklagelig at det ble sånn, men det blir kun foreløpig, fordi vi tar sikte på å gjennomføre arrangementet etter jul. Vi kommer tilbake med nærmere opplysninger, for dette ønsker vi å få gjennomført, sier Karlstrøm Rundhaug.

Det var fredag 13. november at vi meldte at folket savner fysiske ting å gå på, dette i forkant av et arrangement som altså skulle by på den kvensktalende veteranen John Andersen fra Elvebakken i Alta, samt meänkielitalende Håkan Funck.

De skulle snakke på kvensk og meänkieli om fiske i sjøen, i elva og i fiskevannene våre. Vi krysser fingre for at det likevel blir kvensk språkkafé med disse to karene, bare 2021 snart kan innfinne seg.