Kvenminister Erling Sande. (Skjermbilde fra KDD)

 

Kommunal- og distriktsdepartementet har postet to videohilsener: Se hva Erling Sande og Kristin Vollstad har å si i anledning Kvenfolkets dag.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

– Onnea kväänikansan päiväle. I år er det 10 år siden Kvenfolkets dag ble etablert av de kvenske organisasjonane. Jeg er glad for å se at det kvenske flagget blir heist i stadig flere kommuner over hele landet på denne festdagen.

Det sier kvenministeren, bedre kjent som kommunal- og distriktsminister, Erling Sande i en hilsningsvideo som Kommunal- og distriktsdepartementet har lagt ut i anledning Kvenfolkets dag.

– Regjeringen er opptatt av at kvensk språk og kultur skal være både synlig og levende i samfunnet vårt. Det er gledelig å se at kulturen er i oppblomstring, og at innsatsen fra de ulike organisasjonene og miljøene gir resultater, sier Sande.

Det samme Kommunal- og distriktsdepartementet har også postet en video med kickboxerdronninga Kristin Vollstad fra Nordreisa, som nylig tok sitt tredje gull i Norgesmesterskapet i amatørboxing, som gikk av stabelen i Kristiansand. Kort tid senere mottok hun Kvääninuorets hederspris.

«Gjennom idretten løfter hun fram det kvenske og er et forbilde for hele det kvenske miljøet», skriver departementet.