Organisasjonen Kveeninuoret trenger ildsjeler og aktivitet. (Arkivfoto: Privat)

 

Satser på oppmøte: La årsmøtet til kvenfestivalen.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Kveeninuoret – Kvenungdommen holder årsmøte og samling helgen 7. til 9. juni 2019, og har sett seg ut Vadsø som møtested.

«Møtet og samlingen holdes samtidig som Kvenfestivalen – Kväänifestivaali, så dette er en kjempe bra mulighet til å bli kjent med  kvenenes kultur og historie i Varanger-området,» heter det i en pressemelding fra Norske Kveners Forbund – Ruijan Kveeniliitto. Her melder konsulent Tomi Vaara at det på møtet blant annet blir valg av nytt styre, inkludert leder for Kveeninuoret.

«Årsmøtet holdes på lørdag. På fredag og lørdag etter møtet kan vi blant annet delta sammen på festivalen,» skriver Vara.

Mer detaljert program vil komme senere, får vi vite, men kan også lese at ungdommen skal overnatte på Varangertunet i Vestre Jakobselv, Annijoki. Deltakerne blir kjørt mellom møtet i Vesisaari og overnattingen i Annijoki. NKF dekker reise, derfor ber Vara om rask påmelding så de har tid til å bestille flybilletter og slikt. Påmelding til årsmøtet gjøres gjennom dette påmeldingsskjemaet:

https://forms.gle/i4kaG3eUZd5GouCC8

Vi tar med at Kveeninuoret – Kvenungdommen er åpen for ditt medlemskap fram til fyller 35 år.