Halti i Nordreisa er stedet for mye moro på kvenfolkets dag mandag 16. mars 2020. (Foto: Pål Vegard Eriksen)

 

I så fall får du et rikholdig program – med kommunen som medarrangør.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Mandag 16. mars er det feiring av Kvenfolkets dag på Halti i Nordreisa kommune, og opplegget er delt i to bolker over til sammen fire timer. Den siste happeningen foregår på Halti kulturscene, i et samarbeid mellom Nordreisa kommune, Nord-Troms museum og Halti kvenkultursenter IKS.

«Ordfører spanderer saft, kaffe og kake,» heter det fra hjemmesiden til Halti kvenkultursenter. Ordføreren for Nordreisa kommune heter Hilde Anita Nyvoll, og skal også ønske velkommen til denne delen av arrangementet, som starter klokken 17 og varer til 18.
Foruten «Hyvän illan» i allsang, blir det tale for dagen ved Ingrid Norland fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Det blir flere musikalske innslag ved Øystein Fredriksen samt kommunens kvenskelever, og på scenen vil også Inger Birkelund dukke opp. Dette altså før kaker og kaffe i foajeen klokken 18.

Men feiringen av dagen starter lenge før, klokken 16 med skoleutstilling ved Storslett skole, kvensk litteraturutstilling på biblioteket, utstillingene «Dans med oss» og «Møter» på museet, kreativt verksted ved Nordreisa bibliotek og Nordreisa same- og kvenforening, og salgsstand ved Nordreisa husflidslag.

Vi tar også med at det onsdag 18. mars er konsert på Nordkalottsenteret i Storfjord kommune fra kl. 19:00 i anledning Kvenfolkets dag.

Se her for mer info