Nå er den å få kjøpt, den tredje boka om Linus og den stakkars bjørnen hans. (Omslagsfoto/Ruija Forlag)

 

Denne gangen bærer det til sjøs.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Nylig kom gladmeldingen for deg som ønsker mer lettlest kvensk litteratur. Den tredje barneboken om Linus og hans bjørn Karhu Riepu er nå i handelen, hvor den blant annet kan kjøpes fra nettbutikken til Kainun institutti, Kvensk institutt i Børselv.

Bøkene er skrevet av Anna-Kaisa Räisänen og illustrert av Christina Gjertsen, og i dette tredje eventyret i serien drar Linus og bjørnen på seiltur. Der går ikke alt etter planen, kan vi røpe. Sjøen har for øvrig både krabber og store og små fisk, framgår det av omslaget, så dette vil nok barna sette pris på. Bøkene har kvensk tekst og store barnevennlige tegninger.

Det er Ruija Forlag som gir ut bøkene, der Linus i bok 1 lette etter bjørnen sin (Linus kaottaa Karhu Rievun) og i bok 2 lagde tomatsuppe (Linus Laittaa tomaattivellin.)

Naturligvis kan Linus-bøkene også leses av voksne som ønsker å lære seg kvensk. På den ene siden byr de på passe utfordring for deg som er i startgropa eller helst brukbart i gang med læringen, på den annen side er gjennomlesningen – som for barnebøker flest – en kortvarig affære. Bøkene om Linus har definitivt en viktig plass i den kvenske bokhylla, så her må det være lov til å håpe på flere.

To har nå blitt til tre. Bildet viser bok 1 og 2 i serien. Bøkene utgis av Ruija Forlag. (Omslagsfoto: Arne Hauge)