Illustrasjonsfoto: Maureen Bjerkan Olsen

 

Et aldri så lite livstegn fra Finsk-norsk kulturinstitutt.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Iiris Tarvonen er ny kommunikasjonsansvarlig i team Finno. (Foto: Finno)

«Det er fortsatt en vei å gå til det mer normale, men heldigvis er vi godt på vei mot våren med håp om litt lysere tider», meldes det fra Finno, også de har stevet i motbakke med restriksjoner, tilpasninger og uforutsigbare tider i året som har gått.

«Selv om kulturinstitusjoner foreløpig er nødt til å holde dørene stengt i Oslo, er vi glade for at kunst kan vises og oppleves ute i byen. Kunstner Nastja Säde Rönkkös videperformance for those yet to be kan sees på Oslo sentralstasjon ved nedgangen til T-banen, og kunstner Iiu Susirajas verk i serien #portrettnå vises utendørs på fasaden av Bærum Kunsthall», heter det fra Finno i ei nylig pressemelding.

Samtidig meldes det om forsterkninger i personalet, der Iiris Tarvonen nylig kom inn som ny kommunikasjonsansvarlig. Hun skal jobbe deltid hos Finno frem til slutten av året. Det meldes at Tarvonen har mangesidig erfaring fra kommunikasjonsarbeid, og at hun har jobbet innen nordisk samarbeid og kulturbransjen både i Norge og Finland. Hun har ved en tidligere anledning jobbet som praktikant hos Finno.

«Jeg har som mål å forsterke Finnos digital tilstedeværelse, og gleder meg til å samarbeide med de lokala aktører», sier Iiris i anledning tilsettingen.

I løpet av våren vil Finno fortsette å benytte for det meste digitale kanaler for sine aktiviteter, og melder at de naturligvis er åpne for kontakt og innspill.