Det var godt oppmøte på «Löyly» i Tromssa/Tromsø sist uke. Nå håper arrangørene på det samme i Vesisaari/Vadsø. (Kuva: Noora Marie Ollila)

 

Saunasamling og pizza med Kvääninuoret og Benedict Beldam arrangeres for nest siste gang, og det skjer i Vesisaari/Vadsø i kveld.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

I likhet med forrige ukes saunasamling på Pust i Tromsø, med påfølgende pizza, inviterer Kvääninuoret i samarbeid med kunstner Benedict Beldam til et tilsvarende opplegg også i Vesisaari/Vadsø.

Det finner sted i dag, onsdag 24. januar fra klokken 18 til 20, på ærverdige Tuomainengården, eller Viinikkagården som det også heter.

Gården er, ifølge Norsk kulturarv, en kvensk bygård fra 1840-årene med bolig, stall, sauna, bakeri, butikk og smie under samme tak. Det er dessuten et museumsanlegg tilknytta Vadsø museum/Ruija kvenmuseum.

Les også: Tromsø i kveld: «Löyly» på Pust

Benedict Belham ble tidligere i år tildelt Heidi Nilima Monsens Minnestipend for prosjektet «Löyly.» I saunaen kommer hän til å fortelle litt om prosjektet.

«Nye og gamle medlemmer er varmt velkomne. Dette gleder vi oss veldig til», skriver arrangørene på facebook. Eventuelle matallergier kan føres inn direkte i påmeldingsskjema til arrangøren.

Saunasamlinga i Vadsø er den nest siste i en arrangementrekke som fra starten av har inkludert Oslo, Tromsø, Vadsø og Bergen.

Det siste stoppet blir altså Peruna/Bergen den 16. februar.