Heidi og Martin er i toppform til denne ukens radiosending. I hvert fall Heidi. 
(Foto: Karianne Engelien Anti)

 

Martin har virkelig tatt forrige ukes hjemmelekse på alvor. 

Snorking på radio er kun akseptabelt når kvenskleksa er «Mulla oon nälkä – jeg sover ikke». Heldigvis våkner Martin kjapt slik at han og Heidi får gjennomført dagens sending.

LYTT TIL RUIJAN RADIO HER

Denne gangen har Heidi vært en tur innom kvenskkurset i Alta, og snakket med Katriina Pedersen om hvordan spill, lek og moro fungerer ypperlig som språkopplæring -også for voksne.

Samtidig er det de faste spaltene som kvensk fra barnemunn, The Kveeni Girl Gang, konkurranse og vits. Denne gangen har Heidi kjørt den kvenske vitsen gjennom Google Translate på finsk -og resultatet ble verken forståelig eller imponerende for å si det slik. Hvordan i alle dager kan for eksempel «Lastebiilisjåfööri» oversettes til «Babykjæresten»? Dermed kan man vel sette punktum for debatten om hvorvidt kvensk og finsk er samme språk?

Musikk blir det selvsagt også. Blant annet et opptak fra årets landsbyspel Kyläpeli: Mun kultani.

I konkurransen er denne ukens spørsmål: Hva kalles de jentene som har fast spalte i Ruijan Radio? Vet du svaret så kan du sende det på en sms til 2399. Husk å starte meldinga med AP RA (AP *mellomrom* RA). Du må også skrive navnet ditt i sms’en + svaret i konkurransen (eksempel: AP RA kvenkonkurransesvar, hilsen Kven Kvenesen, Kvenveien 1, 1234 Kvenstad). Du kan også sende svaret på epost til heidi@ruijan-kaiku.no eller rope det ut hvis du møter henne på gata. En heldig vinner trekkes ut til å få den særdeles eksklusive Ruijan Kaiku koppen.

Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 12, med reprise fredag klokken 12. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast.

Eller høre sendingen her: RUIJAN RADIO

Her er et lite glimt av oppvarminga til dagens sending: