Kvenflagget. KUVA: LIISA KOIVULEHTO.

 

Flaggplan sto på dagsorden i kommunestyret i Alta på tirsdag. Flertallet vedtok at kommunen kan flagge med det kvenske flagget (mot 9 stemmer) og regnbueflagget (mot 12 stemmer), skriver iFinnmark. (ligger bak betalingsmur)

– Jeg vil at det av Alta kommune kun skal flagges med de to eneste offisielle flaggene i Norge. Det er det norske og det samiske flagget. Dersom det blir vedtatt at man skal kunne flagge med kven- og regnbueflagget, så skal jeg gå til valg på å få dem ned igjen, sa Rut A. Olsen (FrP) fra talerstolen.

Leder i Alta Kvenforening – Alattion Kvääniseura, Grete Alise Nilima Monsen. Foto: Lill Vivian Hansen.

Grete Alise Nilima Monsen, leder i Alta Kvenforening, sier til iFinnmark at Olsen ikke kan ha forstått hva kvenene har betydd for oppbygningen av den nordlige landsdelen. Hun er opprørt over Olsens utspill, og mener det som ble sagt er kunnskapsløst.

Les også:
https://www.altaposten.no/nyheter/2018/04/17/–-Useriøst-å-flagge-med-regnbueflagget-16502441.ece

 

 

 

Kommunestyrets innstilling:
1) I Flaggplan for Alta vedtas retningslinjer for bruk av kvenflagget – sammen med det norske – på kvenfolkets dag, og regnbueflagget under «Pride-arrangement» i flaggstenger ved rådhuset.
2) Administrasjonen bes oppdatere flaggplanen med egnede retningslinjer for kvenflagget og regnbueflagget. Revidert plan fremmes for formannskapet for endelig vedtak.