Det vinterlige bildet «Isslange» fra 2012 er ett av de om lag 40 bildene i utstillingen. (Kuva: Almar Paulsen)

 

Lakselvværingen Almar Paulsen klar med ny utstilling.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Almar Paulsen er opprinnelig fra Lakselv, og har tidligere hatt utstillinger på Naturhuset i Stabbursnes og på Kvensk institutt i Børselv. Nå er den pensjonerte læreren klar med ny fotoutstilling, kalt «Naturens rariteter – og litt kultur.»

Paulsen er en ivrig naturfotograf samt ornitolog og botaniker på hobbybasis, og har blant annet vært med på å gi ut bøker om fuglelivet og planter i Porsanger.

Rikholdig arkiv

Det er RiddoDuottarMuseat, Porsanger museum som nå inviterer til utstillingsåpning, og den foregår tirsdag 4. September fra klokken 18:00 på porsangermuseets Kunstarena ved torget i Lakselv.
Naturens rariteter og litt kultur står framme til 30. november i år, og viser om lag 40 bilder fra Almars rikholdige arkiv.

Nært og abstrakt

Utstillingen byr på landskaper og dyr samt nærbilder av naturformasjoner. Nærheten gjør at mange av bildene får en abstrakt dimensjon som det i mange tilfeller blir opp til tilskueren å tolke med hensyn både på motiv og eventuell mening.

Er lysten til stede, kan bildene kjøpes i form av kopier, heter det i pressemeldingen fra RiddoDuottarMuseat, Porsanger museum