Kveldens foredragsholder er forfatter Bjarne Langseth. Om «Krigens veier i Finnmark» har professor emeritus Einar Niemi sagt dette: «Forfatteren har levert et storverk som utfyller historien om andre verdenskrig, ikke bare regionalt, men også nasjonalt.» (Foto: Bokomslag/Fredrik Kveen)

 

I kveld klokken 18.00, dersom du befinner deg i nærheten av Alta.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Har du sansen for historien om andre verdenskrig? Tvinner du tomler i mangel av noe å gjøre i kveld, tirsdag 12. oktober?

Da kan Alta bibliotek, med Alta Historielag som medarrangør, friste med forfatteren og historikeren Bjarne Langseth. Langseth skal nærmere bestemt fortelle om sin bok «Krigens veger i Finnmark.»

Boka handler om mennesker i Finnmark i krisetid, i krigstid og i gjenreisningstid. Biblioteket melder at hovedkildene er vegvesenfolk som selv var med. Men boka er ikke kun vegvesenhistorie, den byr også på bred samfunnshistorie om Finnmark under krigen, meldes det.

Til arrangementet opplyses det at også seniorrådgiver og tidligere leder av Norsk vegmuseum, Geir Paulsrud, stiller. Han skal fortelle om vegmuseets etablering og rolle i samfunnet, og vil beskrive arbeidet med å bygge opp en samling av intervjuer med vegfolk, hvorav et stort antall fra Finnmark.

Velkommen til lærerik bokkveld for deg som er i området, kan det oppsummeres.