(Arkivfoto: Heidi Nilima Monsen)

 

Finnmark og Troms har en større skilt-jobb foran seg.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Enn så lenge heter det Troms og Finnmark, men fra 1. januar 2024 skal den tidligere tvangssammenslåtte fylkeskommunen igjen oppstå som to egne fylker. Det betyr at en del nye skilter, logoer og annet profileringsmateriell – må lages på nytt. Det vil si, Finnmark fylkeskommune har bevart en god del av skiltene sine, melder Altaposten.

Avisa skriver at de to fylkene Troms og Finnmark også skal ha samiske og kvenske navn, noe som likevel kan gjøre det vanskelig å gjenbruke gamle logoer og skilt.

– Vi begynner nok planleggingen av hvordan vi skal gjøre arbeidet om kort tid. Vi må vite hva vi må ha, og bør ha, når det gjelder den grafiske profilen, som eksempelvis skilt og brev, sier Trond Magne Henriksen, fylkeskommunens kommunikasjonssjef for Finnmark.

Rundt 30 virksomheter i regionen påvirkes av reverseringen, og det er satt av et budsjett på 81,8 millioner kroner til oppdelingen.

– Vi må også ha en grafisk profil, med tanke på at vi egentlig blir en ny fylkeskommune igjen. Men vi har ikke kommet til detaljene rundt det enda. Det vil ta tid å gjøre det arbeidet, sier Henriksen overfor Altaposten.