Kvenungdommen fikk avslag på midler, nå strever de økonomisk. (Arkivfoto: Kvääninuoret)

 

Kvenungdommen med pengeinnsamling grunnet stans i offentlige midler.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Vi har fått endelig avslag om driftsmidler fra Troms og Finnmark Fylkeskommune», meldte Kvääninuoret på sosiale medier, onsdag denne uken. Nå ber de folk flest om å bidra der staten ikke vil.

«Vi ber derfor om din hjelp for å kunne fortsette vårt arbeid for å fremme unge kvenske stemmer», skriver kvenungdommen, som skisserer to hjelpsomme veier til videre liv for den kvenske ungdomsorganisasjonen. Folk kan enten melde seg inn som medlem eller støttemedlem, og folk kan støtte dem med en pengegave. Den kan vippses over, som betalingsløsningen heter. Kvenungdommen oppgir også et nummer folk kan søke opp og bruke. Vi tar det like godt med her: 629128. Så til årsaken kvääninuoret oppgir for den pengemessige tørken de nå har havnet i. De skriver:

«Tidligere har vi fått støtte fra samme tilskuddspott, men etter at Fylkeskommunen overtok forvaltningen fikk vi først misledende veiledning og senere avslag på støtte. Situasjonen er kritisk siden vi utestenges fra alle tilskuddsordninger og står igjen uten økonomisk støtte.»

Men, skriver kvenungdommen, de har så vidt begynt. Del videre og følg med, oppfordrer de, en moralsk støtte som kan gis blant annet via denne linken:

#ikkesponsetavTFFK