Dette er et fornuftig valg for nord, mener Nordkalottfolket (Foto: Altaposten/NTB Scanpix)

 

Nordkalottfolket vil at satsingen i nord skal gå på skinner.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Nordkalottfolkets Roar Olsen. (Foto: Privat)

– Vi må komme frem til løsninger som gir togforbindelse både til Harstad og Tromsø, og samarbeide med Finland for å få tog til Kirkenes, og utrede muligheten for videre til Alta. Kun på den måten binder vi landet sammen, sier Nordkalottfolkets andrekandidat til fylkestingsvalget i Troms og Finnmark, Roar Olsen.

I ei nylig pressemelding skriver partiet at tog er et fornuftig valg for transport av mat, mennesker og andre ressurser, samt at dersom våre nordlige deler av landet skal være det de omtaler som en vinnerregion, må alle gå sammen og samarbeide på tvers av partier og regioner.

 Det er merkelig at hver gang viktige og samfunnsnyttige investeringer skal gjøres i nord, så tas kalkulatoren frem, og man regner seg alltid frem til at dette er elendig økonomi. Det finnes ikke et prosjekt som er lite nok for oss i nord, virker det som.

 Det må bli slutt på dette. Selv om vi bor færre mennesker her enn i sør, så er det her verdiene skapes og ressursene er. Om folket i sør ønsker å ta del i denne rikdommen, må og skal det investeres stort i samferdsel og lokale ringvirkninger av ressursene, sier Olsen.