Tove Raappana Reibo er en av to som har pedagogisk ansvar på språk- og kulturleir i september. (Foto: Pål Vegard Eriksen)

 

Lær mer om kvensk språk og kultur på Havnnes.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

Hvis du har lyst å bli bedre kjent med det kvenske språket og kulturen, da bør du holde av datoene 22. – 24. september. Denne helgen inviterer nemlig Halti kvenkultursenter til språk- og kulturleir på Havnnes.

Leiren er fylt med aktiviteter som passer for både voksne og barn og unge. Barn og unge må dog ha med foresatte som har ansvar for dem under hele oppholdet.

Programmet består av flere språkaktiviteter, bli-kjent aktiviteter og turer ute i naturen. Leiren starter fredag 22. september klokken 16:30, og har fult kjør med diverse aktiviteter og måltider fram til hjemreise søndag 24. september klokken 12:45,

Halti kvenkultursenter ordner med mat til aller måltider under oppholdet, og overnatting skjer på Havnnes bygdehus. Bygdehuset er utstyrt med kjøkken, flere oppholdsrom, soverom, dusj og badstue. Det eneste du behøver å ta med selv er er håndkle, laken, sengetrekk og gode klær.

Fra Halti kvenkultursenter kommer Tove Raappana Reibo som har ansvar for det pedagogiske opplegget sammen med Daniel Särkijärvi fra Meän kulttuurikehto/Vår kulturvagga (STR-T).

Selv om det er nærmere en måned til leiren, er det allerede flere som har meldt interesse. Om du ønsker å delta, så er påmeldingsfristen 1. september, og du melder på ved å sende en mail til post@kvenkultur.no.

Lenke til arrangementet finner du her: Kvensk språk- og kulturleir