Ordføreren er flau over at det var nakne flaggstenger utenfor Alta rådhus lørdag formiddag.
(Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

– Dette skal ikke skje igjen, lover altaordfører Monica Nielsen.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Da Ruijan Kaiku kjørte forbi Alta rådhus rett før klokken 12 lørdag formiddag, sto flaggstengene helt nakne, til tross for at kommunen har kjøpt inn kvenflagget for en stund tilbake. Brannstasjonen, som hadde fått ansvaret for å heise kvenflagget på Kvenfolkets dag, hadde tydeligvis glemt sin plikt.

– Det skal ikke være slik. Dette var en glipp, og vi må bare beklage at dette skjedde. Jeg er ganske flau over dette, konstaterer ordfører Monica Nielsen under markeringen på Alta Museum litt senere på dagen.

– Ja, dette er ikke greit, spesielt siden jeg på fredag kvalitetsikra at dette skulle bli gjort, legger varaordfører Anita Håkegård Pedersen til.

Duoen forteller at det bare skal ha tatt omlag ti minutter fra de fikk beskjed fra kvenforeningsleder Grete Alise Monsen om de nakne flaggstengene, til kvenflagget vaiet i Altabrisen.

– Vi regner med at dette ikke skal skje flere ganger! sier de to.

Både ordføreren og varaordføreren var tilstede under markeringen av Kvenfolkets dag på Alta Museum lørdag ettermiddag.
– Dette er en veldig fin og viktig dag, og det viktigheta av slike markeringer ser vi jo blant annet av det store oppmøtet her i dag, sier Nielsen som roser kvenforeninga for den viktige jobben de gjør for å fremme den kvenske kulturen i kommunen.

Les mer om markeringen i Alta her: Musikkforestilling for store og små

Kvenforeningsleder Grete Alise Monsen sammen med varaordfører Anita Håkegård Pedersen og ordfører Monica Nielsen under markeringen av Kvenfolkets dag på Alta Museum.
Foto: Heidi Nilima Monsen