Foto: Nina Østlyngen

 

Et stemningsbilde fra inngangen til sommeren. • Tunnelmakuva kesän sisäänkäynnistä (se hele bildet nederst i saken.)

 

Kvenbekken

Tämän tunnelmakuan nimi oon Kvenbekken, ja sen oon meilet lähättänny Nina Østlyngen Alattiosta.

Tässä meilä oon piossa useampiaki nimiä mikkä oon annettu sen jälkhiin ette paikassa oon asunu tahi oleskellu kvääniä sillä ko tämä luononkaunis ojanen huilaa Kvenvannetista Kvenvikvannethiin liki Kvenvikmoenia vähäsen etelhään–etelävesthaan Alattion kaupunkista.

Korkeuserotusta järvitten välissä oon tyhä yheksän meetteriä, mutta matka oon niin lyhykäinen ette siinä vesi kuitenki huilaa kohta kovvaa kyytiä. Oja oli kevämielelä ko kuan otethiin tämän vuen maikuussa, ja sillon oli vielä lumifläkkiä maassa.

 

Kvenbekken, heter dette stemningsbildet, sendt oss av Nina Østlyngen fra Alta.

Her er det bare å holde seg fast for flere kvenske navn, for den naturskjønne bekkestubben renner fra Kvenvikvannet til Kvenvannet nært Kvenvikmoen et stykke sør-sørvest for nevnte by.

Høydeforskjellen mellom vannene er bare ni meter, til gjengjeld er avstanden så kort at det likevel blir fart på vannet. Bildet av den våryre bekken ble tatt i mai i år, det var ennå flekker av snø i marka.

 

Foto: Nina Østlyngen