Terje Audun Bredvold er blant juryen som skal velge det nye flagget til skogfinnene. (Kuva/foto: Privat)

 

Skogfinnene utlyste en egen konkurranse for å finne det beste flagget. Snart regner de med å være i mål.

 

Ingrid Aslaksen
ingrid@ruijan-kaiku.no

 

Tidligere har skogfinnene uttrykt et ønske om nytt flagg som skal være et samlende symbol for skogfinner på tvers av regioner og landegrenser.

En rekke ulike aktører gikk sammen om denne konkurransen om hvordan flagget skulle se ut. «De er ikke kresne, og legger ingen føringer for form, fargebruk eller symbolbruk» ble det skrevet i en tidligere artikkel fra Ruijan Kaiku. Det eneste kriteriet som ble lagt var at det skal ikke være støtende eller ha en utforming som plagierer andre flagg eller symboler. Fristen for å sende inn bidrag var 15. mars i år, men er det kåret en vinner?

Terje Audun Bredvold er leder for Skogfinske Interesser i Norge, og jurymedlem for konkurransen.

– Hvordan har konkurransen gått?

– Vi fikk inn over 110 forslag, og nå sitter vi igjen med en liten bukett som har gått til finalen. Vi har igjen å gjøre det endelige valget, sier han.

– Dere har altså ikke kåret en vinner?

– Nei, men vi regner med at vi kommer i mål før jul. Det er jo mange som venter i spenning og som ønsker dette flagget.

Les også: Skogfinner vil ha eget flagg: – Vi inviterer deg til å delta

Videre forteller Bredvold at det ikke har vært den letteste prosessen, spesielt ikke med så mange gode forslag, men at det utvalget de har igjen er veldig bra.

– Vi har nedskalert jevnlig etter hvert møte, fram til det vi har igjen nå. Syns det har vært en spennende prosess.

– Er det noe annet spennende som skjer i det skogfinske miljøet?

– Ja, her er det alltid noe som skjer. For eksempel navneloven. Vi ønsker å ha det enklere å få ta tilbake våre slektsnavn, men det er ikke lett å nå igjennom. Man møter ofte veggen, på tross av bevis på DNA, forteller han.

Avslutningsvis forteller han at de kommer til å fortsette med dette arbeidet, og som sagt får vi nok vite hvem som stikker av med seieren i konkurransen innen jula.