Åshild Karlstrøm Rundhaug har i årevis drømt om å gi ut ei kokebok. Nå er drømmen realitet. Hør mer i dagens sending fra Ruijan radio. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Da var det klart for sending fra vår kvenske radiostasjon. Den siste før jul og et nyår som knapt rekker å bli ei uke gammel før programleder Frank Halvorsen igjen griper mikrofonen.

I dagen sending skal vi blant annet få høre om kvensk bakekunst, som nå har kommet mellom to permer. Altaværingen Åshild Karlstrøm Rundhaug har nemlig i minst ti år gått med drømmen om ei slik bakebok, og nå er drømmen virkeliggjort.

I høst gikk ildsjeler sammen og stiftet kvenforening for området Ytre Oslofjord. Den første lederen heter Unni Elisabeth Eriksen, og det er henne vi prater med i dagens sending.

2021 ble året også for en annen nykomling, nemlig prisen som «Årets kven.» Bak utnevningen står blant andre Norske kveners forbund, og selv om prisen altså gjelder for inneværende år (nominasjoner tas i mot med takk i Ruijan Kaikus redaksjon og flere forslag har allerede kommet inn), så foregår utdeling i 2022 i forbindelse med Kvenfolkets dag 16. mars.

Mer også om denne nye prisen i dagens sending, samt også vårt faste språkhjørne med Egil Sundelin.

Vi runder av med å nevne at når du har lyttet til dagens sending, så kan du glede deg til den neste, torsdag 6. januar 2022.

Fram til da: God jul, huvva joullo.