Mange liker digre bløtkaker med sukkersøt påskrift, men også ukompliserte saker som disse deilige kvenske tekakene har sin plass på kakebordet. Særlig når kvenene markerer dagen sin. Har du bakt, blir du å bake? Du har ei drøy uke igjen. (Foto: Arne Hauge)

 

Vi skriver uke 10 og Kvenfolkets dag nærmer seg med stormskritt. Det er selvfølgelig viet vidtrekkende plass i denne Ruijan Radio-sendinga.

Flere steder feires det med ei hel uke full av arrangementer. Tromsø er en av byene som har valgt å strekke ut markeringen i tid for å rekke å avvikle alt sammen.

Men det er stor interesse for kvenene også i andre byer. Blant annet Bergen. Vi skal prate med en kar som er skikkelig motivert, en ordentlig ildsjel på vegne av kvensaken. Som du forstår, vi tilegner en god del av dagens sending til det som skjer rundt om i landet den 16. mars.

Vi får tid også til andre ting, blant annet å snakke med danser og teaterskuespiller Astrid Serine Hoel. Vi spør hva hun skal bedrive tiden med, fram mot Kvenfolkets dag. Hoel røper både dokumentarslipp knyttet til oppspillet til Karhutanssi/Bjørnedans, i tillegg til at de skal påspanderer publikum flere forestillinger av Nuorassa kohisee.

Ruijan Radio er tilbake torsdag 14. mars klokken 11.00. Da skal vi prate mer om blant annet Kvenfolkets dag. Fram til da ønsker vi alle en strålende uke. Vi høres på Ruijan Radio. Hyvästi.

 

Programleder i Ruijan radio er Frank Halvorsen og ansvarlig for denne sendinga er Ruijan Kaiku-redaktør Arne Hauge.