Språkforkjemper Egil Sundelin er å høre i hver sending på vår kvenske radio. (Arkivfoto: Lill Vivian Hansen)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for ukas sending her på Ruijan Radio.

I forrige sending fra Ruijan Radio kunne vi høre om arbeidet til Sannhetskommisjonen, en tråd vi følger opp også i dag. Nemlig i form av at utvidet intervju med leder Dagfinn Høybråten, hvor han forteller om hvorfor han fikk lede kommisjonen. Og naturligvis hva lederen selv tenker om arbeidet.

I samme slengen blir vi også å høre hva kvenene mener om Sannhetskommisjonen. Har man trua på det kommisjonen nå driver med, lyder spørsmålet. Programvert Frank Halvorsen har mer på lager:

– I dag skal æ også snakke med den nye Ruijan Kaiku-journalisten som skal bo og jobbe i Nordreisa. Navnet er Pål Vegard Eriksen, sier radiomannen.

For ikke å glemme det faste språkhjørnet. Der har Frank trukket inn sin gamle lærer fra barneskolen, han heter Egil Sundelin. Målet er stadig å lære nye smuler av det kvenske språket.

– Egil, som ekte kven, tar oss med i det kvenske språket. For folk uttafor miljøet virker det som om kvensk og finsk er samme greia, men det er det tydeligvis ikke, kan du høre Frank si i anledning ukens tema.

Dermed er det bare å tjune inn asap, som det heter på radiospråket.

Hyvästi. På gjensyn. Vi høres.