Menigheten har noe ekstra å glede seg over for tiden. Stikkordet er kvensk salmehefte. (Illustrasjonsfoto: Liisa Koivulehto)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for en ny sending her på Ruijan Radio.

Det knytter seg stor spenning til hva Sannhets- og forsoningskommisjonen ender med å si i sin rapport. Det er ennå lenge til, og i mellomtiden foregår det såkalt følgeforskning på selve kommisjonen. Her kom det nylig fram interessante ting som blant annet har å gjøre med strategien rundt taushet.

I dagens sending fra vår kvenske radio skal vi derfor høre fra forskerne som stiller spørsmål ved måten kommisjonen jobber, blant annet Eva Josefsen og Else Grete Broderstad. De var begge på plass i Tromsø i forbindelse med landsmøtet til Norske kveners forbund, og der la de fram sine foreløpige funn fra følgeforskningen.

Endelig kommer det et kvensk salmehefte, noe Egil Borch fra meningshetskontoret i Porsanger er svært fornøyd med. En skikkelig gladsak, skal vi høre. Plass at det blir mer kvensk språkundervisning med Egil Sundelin, hvor vi i dag blir servert flere ord og uttrykk som hører kevät, våren til.

I tillegg har vi også i dag med oss programposten Dagens kven. Denne gang skal vi møte Inger Birkelund, hun er stadig aktuell blant annet i arbeidet med eget kvensk nasjonalteater.

Vi høres, meitä kuullaan.