Vi har før skrevet om barnehager som liker kvensk. Her et stemningsbilde fra Bossekop barnehage i Alta. Nå satser kommunen på mer av det samme, gode. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Hei alle sammen – Hyvvää päivää, Mie olen Frank Halvorsen. Vi er inne i en strålende tid med alt fra sprengkulde til uvær, men også  flotte dager med sol og strålende vær. Vi skriver torsdag 8. februar og mange kvenske saker venter på deg også i dag.

Det er en kjent sak av barna er framtiden, noe som i høyeste grad gjelder for kvenfolket. Skal vi berge språket, må vi begynne i det små, rettere sagt begynne med de små. Det har man skjønt blant annet i Alta, hvor det nå satses på kvensk i tre forskjellige barnehager.

En av dem heter Åsen barnehage, hvor vi skal høre at daglig leder Tove Liss Hansen gleder seg stort til å få mer kunnskap om det kvenske.

I dag skal vi også få første del av et lengere intervju med landets eldste kven, i alle fall når det kommer til kvener som også står oppført som medlemmer i Norske kveners forbund. Nemlig 97 år gamle Atle Andreas Isaksen, han bor i Nordens Paris Tromsø.

Etterpå gjør vi et langt sprang nedover i aldersgruppene, og snakker om en kvensk serie med filmer for ungdom.

Hva mer; i forrige Ruijan-radiosending hørte vi fra møtet mellom Norske kveners forbund og Stortingsrepresentant Anne Kristine Linnestad fra Høyre. I dag skal vi få vite hva kvenforbundets viktigste agenda var, med dette møtet som foregikk i Tromsø.

Vi spør også hvilke håp og drømmer NKF’s generalsekretær Vilde Kristoffersen Valsø har for året vi er inne i.

Pluss mer om det faktum at Kventeateret snart er ute med ny forestilling. Og mer til, så bare heng på. Vi høres. Hyvästi.