Hør hva manusforfatterne Teodor Janson og Frank Jørstad har å si om arbeidet bak Kvääniteatteri-forestillinga «Näkymätön kansa – Det usynlige folket.»  Intervjuet er gjort i forkant av premieren og turneen. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Programleder Frank Halvorsen er klar med Ruijan Radios 124. sending, og har mye spennende kvensk-snack på programmet, som bør gli godt gjennom de fleste former for høytalere.

I denne sendingen byr Ruijan Radio på tredje del i opplæringsserien «Kvensk lydkurs» fra 2016. Det er Kainun institutti – Kvensk institutt, Haltiin kväänisentteri – Halti kvenkultursenter IKS og Storfjord språksenter som står bak kurset.

Videre skal vi stifte bekjentskap med Jorid Jakobsen fra Båtsfjord. Hun var med på å starte Sneskavla 4H for 25 år siden og har vært aktiv siden, og denne gangen var hun i Pyssyjoki/Børselv i forbindelse med en kvensk aktivitetsdag for 4H-deltakere hos Kvensk institutt, noe hun satte pris på.

I forbindelse med en prøvevisning av Kvääniteatteri-forestillinga «Näkymätön kansa – Det usynlige folket», i forkant av premieren, fikk vi en prat med de som skulle presentere det hele fra scenen. Hør hva Sara Maria Lindbach, Ivar Beddari, Ørjan Steinsvik og Astrid Serine Hoel hadde å si om det å være involvert og med på debutforestillinga.

I tillegg byr vi på første del av et intervju med manusforfatterne av nevnte forestilling, nemlig Teodor Janson og Frank Jørstad. Hvilke tanker og utfordringer har de møtt på i skriveprosessen? Hva de mener er viktig, og hvilke hensyn de har tatt, får vi vite mer om. Den andre delen av intervjuet sparer vi til neste sending.

Ruijan Radio er tilbake med en ny sending på samme tid og samme kanal om en uke, torsdag 27. oktober klokken 11:00.