Et lykkelig bilde fra mai 2020. Kai Petter Johansen og Katriina Pedersen sammen med kalven Jussi. Etter valget i NKF-RK i 2024 skal forbundslederen vie seg helt og fullt til gårdsdrifta hjemme i Kvænangen. (Arkivfoto: Heidi Nilima Monsen)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Mie olen Frank Halvorsen. Tida er moden for en ny sending her på Ruijan Radio og æ heter Frank Halvorsen.

I dag skal vi høre om stor glede da kventeaterets Astrid Serine Hoel endelig fikk sin første lønning. Ikke nok med det, i tillegg til lønn for strevet har skuespillerne også fått arbeidskontrakt med teateret.

Vi skal også få med oss en nyhet fra Norske kveners forbund. Det er nemlig slik at forbundets leder, Kai Petter Johansen, ikke tar gjenvalg når valgperioden går ut. Den går ut om et drøyt år, og etter den tid skal Johansen satse fullt ut på sin hovedgeskjeft, gårdsdriften hjemme i Kvænangen.

I løpet av sendingen skal vi også snakke om de rekordmange kandidatene til Årets kven 2022/2023. Det fine i år, skal vi høre, er at folk som foreslår kandidater er ekstra flinke til å begrunne hvorfor.

I dag har vi også premiere for serien «Min kvenske arbeidsplass.» Her skal vi ukentlig framover presentere mange av dem som har kvensk som daglig jobb. Vi starter forresten serien i Børselv, med finske Mari Keränen, hun er medarbeider ved Kvensk institutt.

Da høres vi, og fram til neste gang; Ha ei finfin uke. Hyvästi!