– Vi skal samarbeide mer og bedre, sa lederskikkelsene Terje Raattamaa og Kai Petter Johansen til Ruijan Kaiku i august 2022. Karene mente alvor med det de sa, og samarbeidet skal vi prate mer om i dagens sending på Ruijan Radio. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Hei alle sammen – Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Endelig er vi inne i en strålende tid med sol og flotte dager. Vi skriver torsdag 15. februar og etter at det har vært litt kaldt enkelte steder, så skal vi varme dere med mange kvenske saker i dagens sending.

Kvener i Norge og Sverige har igjen møttes for å diskutere videre samarbeid.

I den sammenhengen påpekte nestleder i Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto, Unni Elisabeth Huru, at kvenforbundet ikke er ute etter urfolksstatus, men at de krever samme rettigheter for kvener som for alle andre grupper. Mer om det og samarbeidsmøtet med Svenske Tornedalingers Riksforbund i dagens sending.

Vi skal også til museet i Alta for å høre hvordan de satser på det kvenske i sine utstillinger.

Og vi skal til Havnnes i Nord-Troms der Kventeateret sist lørdag besøkte øya. Ingen hemmelighet at de jobber og står på, målet er å legge ut på turné i løpet av nærmeste framtid.

Vi skal også i dag snakke om film på flere områder, pluss en del annet også, så hjertelig velkommen skal dere være til dagens sending.