Anneli Naukkarinen i Porsanger kvenske språksenter har hatt hjemmekontor den siste tida. (Foto: Privat)

 

Anneli Naukkarinen har måttet drive språksenteret fra spisebordet den siste tiden.

 

Lytt til RUIJAN RADIO

 

Over natten måtte spisebordet til Anneli Naukkarinen bli base for Porsanger kvenske språksenter på grunn av koronarestriksjoner. Med små barn i hus var det ikke bare helt enkelt. I denne ukens sending forteller hun litt om hvordan det har vært å drive språksenteret fra hjemmekontoret.

– Det har vært rart å gå fra fullt hus på språksenteret, til at vi ikke har kunne ha aktiviteter med våre brukere. Tida nå har gått mest i møter og planleggingsarbeid, innrømmer hun.

Kjemper for kvenskopplæring

Vi har også snakket med altaværing Kristin Nicolaysen som prøver å finne alternative løsninger for at sønnen skal få lære kvensk når kommunen sier de ikke har mulighet til å gi det tilbudet. Til nå har bestefar Egil fungert som kvensklærer, men foreldrene håper kommunen vurderer andre undervisningsløsninger som for eksempel samarbeid med språksenteret i Kvænangen. I sendinga forteller Kristin litt om hvorfor hun synes det er så viktig at andreklassingen hennes skal få lære språket foreldrene aldri fikk lære selv.

Våre faste poster

Vi har nå kommet til del 11 i Einar Niemis foredrag om kvenenes historie. Denne gangen får vi blant annet høre litt om kvenenes relasjon til myndighter og andre nærliggende folkeslag. Heidi forteller som vanlig en litt morsom vits på kvensk, Martin får kvensklekse. Denne gangen skal han lære seg å si «Mene vaikka hiitheen!» -et uttrykk som er hentet fra Agnes Eriksens siste bok.

Denne ukens sak er om det kvenske mysteriet i Karasjok.

Og i konkurranse spør vi «Hva heter hun som styrer det kvenske språksenteret i Porsanger?». Send svar på sms til 2399, merk AP_RA. Premien er den fantastiske Ruijan Kaiku-koppen.

Slik hører du oss

Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 11, med reprise fredag til samme tid. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast på for eksempel Spotify og Itunes.

Vi tar gjerne i mot ønskelåter og forslag til innhold. Ta kontakt med oss via sosiale medier eller epost heidi@ruijan-kaiku.no