Heidi Nilima Monsen tok en kopp kaffe og en selfie med Statsminister Erna Solberg. (Foto: Aron Bræstrup Løsnes)

 

Hva ville du sagt til Erna Solberg over en uformell kaffekopp? Ruijan Radios Heidi hoppet i det. 

 

LYTT TIL RUIJAN RADIO

 

Da Statsminister Erna Solberg besøkte Alta for kort tid siden, inviterte hun samtidig byens borgere til en uformell kaffeprat på det lokale kjøpesenteret. Ruijan-programleder Heidi ble overtalt av makker Martin til å sjekke stemninga på «kaffeslabberaset», men endte opp med å diskutere både kvensk urfolkstatus, finansiering av kvenske språksentre og «andre greier» med landets statsminister. I denne ukens sending kan du høre litt mer om hvordan det gikk.

Mandagens fantastiske digitale dugnadsånd i forbindelse med Kvenfolkets dag er også et tema i sendinga, og vi får høre Hilja Hurus tale for dagen til medkvenene.

Heidi leser også på sitt sedvanlige og småknotete vis en vits på kvensk, og Martin får hjemmelekse -denne gangen med en ny vri. Einar Niemi fortsetter sitt foredrag om kvenene, mens musikkvalget til dels kan kategorieres som «interessant». Konkurranse fra forrige gang fortsetter en uke til. Her var spørsmålet: På hvilken dato markeres Kvenfolkets dag? Hvis du vet svaret så kan du sende det på sms til 2399. Husk å starte meldinga med AP_RA. Du må også skrive navnet ditt i sms’en. Vinneren blir trukket ut til programmet neste uke, og vil få den fantastiske Ruijan Kaiku-koppen.

Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 11, med reprise fredag til samme tid. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast på for eksempel Spotify og Itunes.

Vi tar gjerne i mot ønskelåter og forslag til innhold. Ta kontakt med oss via sosiale medier eller send epost til Heidi: heidi@ruijan-kaiku.no

 

Lytt til Ruijan Radio