Et Storting er ingen garanti for at det aldri går i surr. (Illustrasjonsfoto: Pål Vegard Eriksen)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Mie olen Frank Halvorsen. Jeg er klar for den siste sendinga i mars og jeg ønsker selvsagt alle hjertelig velkommen.

I dag skal du få høre hva Masud Gharankani sa etter at de missa under markeringen av Kvenfolkets dag. Stortingspresidenten lovte en kvensk feiring, men regnet nok ikke med at den skulle gå en smule i ball sånn innledningsvis.

Oversettere hadde nemlig blandet sammen kvensk og sør-samisk, pluss at Ruijan Kaiku svevde i fare for å bli misforstått som navn på kvensk kake.

Vi har mer på lur. Du skal også få møte en ordfører som gjerne skulle vært kvensk, men som ikke er det. Pluss et møte med Årets kven 2023. Kjersti Feldt Anfinnsen har nemlig et prosjekt hun kaller DJ SaunaSatan.

Det blir mer, blant annet dagens episode av «Min kvenske arbeidsplass», der vi kan røpe at dagens offer for vår nysgjerrighet kommer fra Lakselv.

Samt et besøk til Alta Museum, for å høre mer fra det kvenske arrangementet i anledning årets kvinnedag. Vi møtte ei dame sørfra som har vært ute en vinterdag før, pluss en kar med mange gamle og flotte ting av kvensk opphav.

Hottigården, den har vi heller ikke glemt i sendingen vår. Så skru på radioen, trykk på lenka over, hva som helst så lenge du hører fra oss her i Ruijan Radio.