(Foto: Arne Hauge)

 

Flust av høstlige nyheter og reportasjer.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Etter å ha samlet trådene fra sensommeren og tidlig høst i form av et tykt og forhåpentligvis godt oktobernummer, er vi nå klare for nye 40 sider fra kvenenes verden. I utgave 9-2022 får du leder og kommentarstoff, tegneserier og vitser, kvensk-norsk skjønnlitterær langlesning, nyheter og reportasjer.

Du kan blant annet lese om kvenene som holder til i ytre Oslofjord, altså sørover på begge sider av hovedstadens sjøområde. De hadde kulturverksted nå i oktober, med blant annet kurs i grindvev og seminar om kvensk byggeskikk.

Det frister også å nevne ei bygd i Troms, den er oppkalt etter et meget vannfast dyr i mårfamilien og heter Saukkonen på kvensk, hvor folket bestemte seg for å flagge det kvenske. Bokstavelig talt. Oteren bygdelag har nemlig pyntet opp langs hovedferdselsåren E6, med kvenske, samiske og norske flagg i skjønn forening. For å markere de tre stammers møte, heter det fra bygdelaget, som i tillegg til flagg pynter opp bygda si med blomsterkasser, bord og benker.

Men magasinet har mer på lur, blant annet bokanmeldelse, små og store nyheter samt flere større reportasjer om alt fra tjæremile til kvener som jubilerer.

Kommer i en postkasse nær deg, dersom du gjør som andre kvener og abonnerer på Ruijan Kaiku (hvis du vil tegne abonnement så er det bare å ringe 78 45 67 01 eller sende en epost til ruijanabb@altaposten.no)

Vi tar med at årets siste utgave kommer om en måned, nummer 10-2022 er ute mandag 12 desember.