Sekretariatsleder Liss-Ellen Ramstad. (Foto: Liisa Koivulehto)

 

Samarbeidet med kvenske miljøer bar frukter i jakten på utreder.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Jeg er fornøyd med at vi har fått seksten søkere til stillingen. Allerede i forkant av at søknadsfristen gikk ut var det stor interesse for utlysningen, sier Liss-Ellen Ramstad i en kommentar til saken om styrking av sekretariatet for Sannhets- og forsoningskommisjonen.

Les også: Gledelig mange ville ha stillingen

Ramstad sier at det i forbindelse med utlysningen har vært fokus på å rekruttere personer med kjennskap til kvensk kultur.

Positivt signal

– Vi har samarbeidet med kvenske miljøer for å informere om den aktuelle stillingen. Vi har også annonsert i Ruijan Kaiku for å nå ut med utlysningen. Dette kan ha sammenheng med at så mange har søkt, sier Ramstad, som vektlegger at de gjennom utlysningen har bidratt til å gi et positivt signal. Nemlig at kompetanse på kvenske spørsmål er etterspurt.

Lederen minner om at det ennå er tidlig i ansettelsesprosessen, og at søkerne nå vil bli vurdert ut fra kravene i utlysningen. Etter denne vurderingen vil aktuelle kandidater bli kontaktet for intervju, opplyser hun. Deretter vil det foregå en vurdering, før innstilling og vedtak av hvem som skal tilbys stillingen. En offentliggjøring av hvem som blir blir ansatt vil skje så snart dette er avklart, får vi vite.

Eksplisitt krav

– Ved forrige utlysning da tre ble ansatt i sekretariatet, ble også kvensk kompetanse etterspurt. Men i den nye utlysningen er dette gjort enda mer eksplisitt ved at vi har stilt kjennskap til kvensk kultur som krav, og sagt at kompetanse på kvensk eller finsk språk vil være en fordel.

– Når vi har den fjerde personen på plass, vil vi derfor ha fire personer i sekretariatet i tillegg til hele Sannhets- og forsoningskommisjonen som skal arbeide med både kvenske og andre spørsmål knyttet til fornorskning. Vi jobber tett i team og gleder oss til å få en ny kollega, sier Ramstad.