Sara Maria Lindbach skal lage vandrespel i Vestre Jakobselv, og inviterer deg til å bli med. (Skjermbilde fra Kvääniteatteri sin Facebookside)

 

Vil du være med å utvikle vandrespel sammen med Kvääniteatteri?

 

Tale Igeland Eilertsen
Tale@ruijan-kaiku.no

 

På sine Facebook sider forteller Kvääniteatteri at de skal utvikle en spelvandring i Vestre Jakobselv i Vadsø, med premiere første delen av sommeren 2024.

Det var Nord – Varanger Kvenforening som kom med initiativet, og sammen med lokale ressurser er det planer om å lage et utendørs, historisk vandring i Annijoki – Vestre Jakobselv.

Dette er et prosjekt som inngår i Kvääniteatteri sin amatørsatsing, og det inkluderes i EU-prosjektet «Phōnē – giving minority languages a voice» som Community Theatre.

Den første teaterworkshopen og introduksjonsrunden til «Annijoki» starter 2. september i år, og prøver for vandrespelet vil i hovedsak starte i januar 2024. Det vil være flere workshoper utover på høsten og disse vil skje i løpet av oktober og november.

Instruktøren på workshopen er skuespiller Sara Maria Lindbach, som har jobbet som skuespiller for Kvääniteatteri helt siden oppstarten. Hun har vokst opp i Tromsø og flyttet nettopp til Kirkenes, så hun kommer til å pendle til Vestre Jakobselv for å jobbe som instruktør for spelet.

Deltakere av alle aldre er velkomne til å delta, og påmeldingsskjema finner du her: Påmeldingsskjema for vandrespill Annijoki