Frida Pernille Mikkelsen. (Foto: Norsk Målungdom)

 

Valgte seg en ung vestlending.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Norsk Målungdom og leder Gunnhild Skjold har flere ganger de siste årene engasjert seg i og støttet kvenenes kamp for sitt truete språk, les blant annet disse sakene fra ruijan-kaiku.no:

«Hurra for det kvenske språket»

Styrk kvensk, hev nivået

Mener språkloven snubler på målstreken

Derfor blir det spennende å se om målungdommen beholder et aldri så lite sideblikk også på den kvenske språksaken, nå som de nylig valgte seg ny leder. Stafettpinnen skifter hender i juli i år.

Den nye lederen heter Frida Pernille Mikkelsen, hun er 24 år gammel og kommer fra Sunnfjord kommune i Vestland fylke. Valget ble gjort på målungdommens landsmøte helgen 24.-25. april i år, framgår det i ei pressemelding fra organisasjonen. Og en ting virker sikkert, lederen akter å jobbe hardt for nynorsk:

– Dette året skal vi sørgje for at den nye opplæringslova og universitets- og høgskulelova sikrar rettane til nynorskbrukarane. Eg ser fram til å leie organisasjonen gjennom jubileumsåret, uttaler Mikkelsen, hun sikter til at organisasjonen markerer sitt 60-årsjubileum i året som kommer.

Vi tar med at landsmøtet var digitalt, men med samlinger i Trondheim, Sogndal og Tromsø. Med seg i ledelsen får hun Ådne Reidar Nes Kleppe fra Stad som nestleder og Rebekka Hugøy Hovland fra Sunnfjord som sekretær. Norsk Målungdom er den største ungdomsorganisasjonen for språk i Norge, og jobber for nynorsk, dialekter og språkmangfold.