Julius Lindbæck Isaksen, Amalie Skogen Eliassen og Hanna Naukkarinen Boland feirer Kvenfolkets dag i Porsanger. (Foto: Anneli Naukkarinen)

 

Ruijan Kaiku har samlet sammen noen av øyeblikkene fra feiringen av Kvenfolkets dag 2021. 

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Bilder fra ulike typer feiringer, flagging og god mat fra hele landet har kommet inn til oss i Ruijan Kaiku. På tross av koronapandemien har det blitt feiring av alle slag.

 

LisaWilhelmsenVidal3
LisaWilhelmsenVidal
LisaWilhelmsenVidal2
JanHelgeYannisMessell
LinnThereseKorsliOslo
Tord-Eskil Berg-Olsen2
Tord-Eskil Berg-Olsen7
Tord-Eskil Berg-Olsen6
Tord-Eskil Berg-Olsen4
Tord-Eskil Berg-Olsen3
Porsanger Anneli Naukkarinen
Porsanger Anneli Naukkarinen4
Porsanger Anneli Naukkarinen3
Porsanger Anneli Naukkarinen2
Porsanger Anneli Naukkarinen1
ReidarHarjuogJanyvindiHlen
LakselvavLisaWilhelmsenVidal4
LakselvavLisaWilhelmsenVidal
LakselvavLisaWilhelmsenVidal2
LakselvavLisaWilhelmsenVidal1
LakselvavLisaWilhelmsenVidal5
LakselvavLisaWilhelmsenVidal3
2021mars
2021mars_19
2021mars_5
previous arrow
next arrow
 

 

Selveste statsministeren kom med en egen hilsen på både kvensk og norsk på Kvenfolkets dag.

Samtidig fikk vi både en liten hilsen og oppdatering fra sannhets- og forsoningskommisjonen. Evelyn Nilsen fra Kvääninuoret dukket også opp i en egen videohilsen fra kommunal- og moderniseringsdepartementet, hvor hun også forteller litt om kvenene. Statsforvalteren i Troms og Finnmark glimrer også til med en egen video i anledning dagen. Nord-Varanger kvenforening la ut en flott video med gratulasjoner fra foreningen og Vadsøs ordfører. 

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland sendte ut en helt egen hilsen hvor hun lover at regjeringen vil jobbe videre for å styrke det kvenske språket og kulturen. Les hele hilsenen her.

Stor feiring i Porsanger

I Porsanger har det vært et eget opplegg både for store og små på Kvenfolkets dag. Allerede på morgenen fikk elevene på Børselv skole møte stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen på Teams i anledning dagen.

Elevene på Lakselv videregående skole fikk en helt spesiell feiring i kantina, med ekstra kvenpynt og mye god mat.

I sentrum av Lakselv fikk barn fra både barnehage og barneskole feiret ute med boller, juice og kake, og ikke minst en kjøretur med hest og slede.

– Kvensk og finsk elever fra Lakselv barneskole kom til språksenteret i dag for å kjøre kanefart med hesten Vilja. De fikk flagg, boller og juice. Barna satt stor pris på sledeturen, og fikk mange runder rundt sentrum av Lakselv, skriver Anneli Naukkarinen til Ruijan Kaiku.

Barna fra kvensk språkreir i Østerbotn Naturbarnehage koser seg mens de får kjøre hest og slede i Lakselv sentrum for å feire Kvenfolkets dag.

På Lakselv barneskole fikk også elevene heise sitt eget kvenflagg på den store dagen.