Kvensk språkreir for barnehagebarn er eksempel på et dundrende suksessprosjekt. Ditt prosjekt trenger langt i fra være like stort, så lenge det handler om kvensk og norskfinsk språk og kultur. (Illustrasjonsfoto: Kainun Institutti – Kvensk institutt Børselv

 

Viktig beskjed til kvenske og norskfinske miljøer i Troms og Finnmark.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Her får du saken med to påminnelser for prisen av en, for natt til søndag skal klokken stilles en time tilbake. Det er som kjent gode nyheter for helstøpte A-mennesker, og tilsvarende dårlig nytt for deg som liker å ha litt dagslys igjen etter jobb.

Så til den andre saken, en påminnelse i samme gate: Det er Troms og Finnmark fylkeskommune, de har en viktig melding til deg som ruger på et stønadsberettiget kvensk eller norskfinsk prosjekt.

«For raskere saksbehandling og utbetaling av midler for budsjettåret 2021, er ny søknadsfrist for prosjekttilskudd satt til 15. november 2020», heter det i ei pressemelding fra Lene Hansen. Hansen er rådgiver for kultur ved fylkeskommunens avdeling for kunst og kulturformidling, artig nok forkortet KUL.

«Med forbehold om restmidler vil neste søknadsfrist være 1. mai 2021», meldes det, en frist som etter det vi minnes er den samme som før. Tidligere søknadsfrist på slutten av året har til nå vært 1. desember, men altså, fra og med i år går fristen ut to uker tidligere, den 15. november.

Tilskuddene det er tale om, gjelder de nasjonale midlene til kvensk språk og kvensk/norskfinsk kultur. Det er Troms og Finnmark fylkeskommune som har ansvar for forvaltningen av de nevnte midlene.

Dersom du vil vite mer, blant annet om retningslinjer og søknadsskjema for ordningene, så har du et par linker her:

Fylkeskommunens Prosjekttilskudd

Fylkeskommunens Driftstilskudd

Tilbake til klokka. Er du blant dem som strever med å huske hvilken vei uret to ganger i året skal stilles? Enkel huskeregel er at klokka alltid stilles i retningen sommeren. Fram om våren i retning sommeren som kommer, og tilbake om høsten i retning sommeren som var.