I motsetning til et tog, som ubarmhjertig går videre fra de som måtte sove på perrongen, så står Nordlyskatedralen stadig på samme sted, uavhengig av hvor og når man måtte våkne. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Alta kommune har strukket ut hånden og invitert kvenske interesser inn i varmen, men oppmøtet var av den labre sorten.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

– Det var svært dårlig oppmøte.

Det sier arealplanlegger i Alta kommune, Therese Nilsen, til Altaposten.

Dette i forbindelse med at kommunen sist mandag hadde invitert kvenske interesser i kommunen til en workshop om kommuneplanens samfunnsdel.

Kommuneplanen er angivelig det øverste styringsdokumentet i kommunen, og workshopen ga både organisasjoner og enkeltpersoner en anledning til å påvirke denne. En mulighet få visste å benytte seg av.

– Men vi ønsker fremdeles å vite hva det vil si å være kvensk i Alta, og ønsker å vite mer om kvenene, sier Nilsen videre til avisa.

Ny mulighet

Nilsens kollega, arealplanlegger Madeleine Eriksen, bekrefter langt på vei det dårlige oppmøtet i en e-post til Ruijan Kaiku, likeså at kommunen ikke har gitt opp.

Hun opplyser at kommunen har laget en spørreundersøkelse, og oppfordrer nå alle med kvenske interesser i kommunen om å komme med sine innspill til kommuneplanens samfunnsdel her.

> Lenke til spørreundersøkelsen <

Samfunnsdelen skal, ifølge informasjonen i spørreundersøkelsen, inneholde en beskrivelse av kommunens langsiktige mål og strategier for den ønskede utviklingen av samfunnet.

Viktige spørsmål

Ruijan Kaiku har sett på de til sammen ti spørsmålene som stilles i den nevnte undersøkelsen.

Kommunen ønsker blant annet svar på om det er noen spesifikke tilbud eller tiltak du som kvensk innbygger savner.

De spør også om hva kommunen kan gjøre for å styrke kvensk språk, kultur og identitet, og hvordan de kan bidra til å styrke kvensk næring.

Fristen for å svare er satt til 31. mai.

Les også:

Skal det hete Sorrisniva eller Sorisniva?