Høster lovord: Kjersti Feldt Anfinnsen, her fra en opptreden i Nordreisa den 16. mars i år, får skryt etter sitt nylige besøk på Finnlitt i Alta. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Radarparet Kjersti Feldt Anfinnsen og Petter Pogo reiste fra Alta med meget gode skussmål i elektrolyrikk-bagasjen.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Altapostens kulturjournalist Bernhard Hienerwadel var til stede da Kjersti Feldt Anfinnsen og Petter Pogo nylig gjorde sin «Humisseva harju: Ei saa peittää»-opptreden på City Scene i Alattio/Alta under årets utgave av Finnmark internasjonale litteraturfestival (Finnlitt).

Hienerwadel sparte ikke på kruttet i sin anmeldelse i Altaposten i etterkant, der han blant annet omtaler beatband- og elektrolyrikk-duoen som en «Match made in heaven», idet han trillet terningen inn til en sikker sekser.

Mye energi

«Hvordan Anfinnsen i åpningsnummeret «Ei saa peitää» bruker den ekstremt sjeldne blomsten polarflokk som metafor for sitt folk, er simpelthen fabelaktig», skriver han.

«På stemmebruk, intonasjon og moves på scenen er Anfinnsen aldeles suveren. Hennes formidlingsglede, eller kanskje mer presis: formidlingstrang, er formidabel. Her er masse indre energi som bare ut – mer enn nok til å elektrifisere hele Melkøya», skriver Hienerwadel.

Les også: Disse kommer til årets Finnlitt

Videre skryter han av Anfinnsens kompanjong:

«Pogo besørger forhåndsinnspilte grunnmelodier med feite basslinjer og kule rytmer fra en liten DJ-duppedings som han underveis i fremføringene tilpasser ordkunstnerens live-fremføring og rytme. Suggererende, uten å ta oppmerksomheten fra hovedpersonen og essensen i kunsten.»

Spår rift

Anfinnsen og Pogo sto på Halti kulturscene i Raisi/Nordreisa på Kvenfolkets dag i år, etterfulgt av denne Finnlitt-opptredenen i Alattio/Alta 25. april og en Kvensk språkdag-opptreden i Lemmijoki/Lakselv den 26. april.

Anmelderen spår, etter det han så på City Scene, at det vil bli rift om duoen til Kvenfolkets dag neste år.

«Så kjære kulturagenter i Alta: få finger’n ut og book duoen søndag 16. mars 2025, før det er for seint», avrunder Hienerwadel.

Les også:

Tilfeldigheter og uhell resulterte i samarbeid