Statsminister Erna Solberg kommer til Alta. Foto: Thomas Haugersveen – Statsministerens kontor.

 

– Alta kvenforening synes det er fantastisk at selveste statsministeren vil være en del av feiringen av Kvenfolkets dag! Vi gleder oss og er meget spente! sier Grete Alise Nilima Monsen, leder i Alta Kvenforening – Alattion Kvääniseura, om statsminister Erna Solbergs planlagte besøk i Alta.

I går fikk Alta Kvenforening mail fra statsministerens kontor som bekrefter statsminister Erna Solbergs altabesøk i mars. I den forbindelse er det ønskelig å få til en markering på Kvenfolkets dag, 16. mars.

Alta Museum og Alta Kvenforening har planlagt en offisiell åpning av tjæremileutstillinga på Alta museum og håper statsministeren vil stå for åpninga. Her vil også bli kvenske kulturinnslag og bevertning. Eksakte klokkeslett er derimot ikke fastsatt. Dette må tilpasses statsministerens øvrige program for besøket i Alta.
– Alta museum er også oppspilt over å få besøk av selveste statsministeren, sier Monsen.

Kommunikasjonsrådgiver ved statsministerens kontor, Eirin Larsen, skriver i mail til Alta Kvenforening at de jobber med å finne luker i programmet og hvilket tidsrom som er mest aktuelt.
– Vi har veldig lyst å få til en markering av Kvenfolkets dag, skriver Larsen.